החלקת בחנות הרהיטים? חברת הביטוח תפצה

בית המשפט חייב את חברת הביטוח לפצות לקוח שהחליק בשירותי חנות הרהיטים בסך של 140,000 ₪.

מאת: עו"ד מיכאל שטרית                                                        

הרגע הגדול בחייו של ד', בן 27 הגיע. בשעה טובה, קיבל את מפתח דירתו החדשה מהקבלן, ופנה יחד עם אשתו לחנות הרהיטים על מנת לרכוש רהיטים לביתם החדש. לטענתו, במהלך הביקור בחנות הרהיטים, ניגש לשירותי הגברים, כאשר לפתע, החליק הוא על רצפת השירותים הרטובה. כתוצאה מהתאונה, נחבל הוא בכתף יד ימין ובשורש כף ידו הימנית.

מיד ובסמוך לאירוע קרות התאונה, ניגש אל ד', מנהל החנות אשר היה עד להתרחשות. מנהל החנות, סייע לד' ואף הזמין אמבולנס. בנוסף, מילא מנהל החנות, דוח אירוע אודות התאונה בה טען הוא, כי האירוע נגרם כתוצאה מנזילת מים שארע בשירותי החנות.

כתוצאה מהתאונה, הובהל ד' לבית החולים, שם אובחן כסובל משבר בשורש כף היד וידו הושמה בגבס למשך שישה שבועות. אך למרות זאת, לאחר הסרת הגבס, המשיך לסבול ממגבלות וכאבים הן בידו הימנית והן בכתף ימין. לפיכך היה עליו לעבור טיפולי פיזיותרפיה, הידרותרפיה והזרקות לכתף במסגרת מרפאת כאב. כמו כן שהה בחופשת מחלה בת 58 ימים.

מומחה בתחום האורתופדיה, אשר בדק את ד' קבע, כי נכותו המשוקללת הינה: 24%. ד' הגיש תביעה בגין הנזק והרשלנות כנגד חנות הרהיטים. לטענתו חנות הרהיטים אחראית כלפיו מכוח היותה מחזיקה במקרקעין. חנות הרהיטים לא נקטה באמצעים סבירים על מנת למנוע את קרות התאונה.

חנות הרהיטים באמצעות חברת הביטוח, הכחישה את אחריותה לתאונה וטענה, שבעצם העסקת חברת ניקיון, נקטה חנות הרהיטים באמצעים סבירים על מנת למנוע את התאונה. כמו כן, הגישה חנות הרהיטים הודעת צד ג' נגד חברת הניקיון אותה שכרה היא.

בית המשפט קיבל את תביעתו של ד' במלואה. בפסק הדין קבע הוא, כי דוח האירוע שנערך על ידי מנהל החנות מיד ובסמוך לאירוע, הוא ההוכחה, כי חנות הרהיטים הודתה כי התאונה נגרמה כתוצאה מהיקוות המים על רצפת שירותי החנות. די בכך על מנת לקבוע חובתה של חנות הרהיטים להפחית את הסיכון להחלקה על המים ולנקוט באמצעים סבירים על מנת לטפל במפגע.

המצאות מים בשירתי חנות רהיטים, הינה סכנה צפויה, ומקימה חובת זהירות של החנות כלפי הבקרים בה וכלפי חוג לקוחותיה.

באשר לטענות חנות הרהיטים, כי האחריות הינה של חברת הניקיון. בית המשפט קבע, כי חנות הרהיטים לא הוכיחה, כי על חברת הניקיון היה להעמיד עובד ניקיון בכל עת. לפיכך דחה בית המשפט את טענות חנות הרהיטים כנגד חברת הניקיון.

כתוצאה מהפרת חובת הזהירות של חנות הרהיטים כלפיי ד', נגרמו נזקיו של ד'. לפיכך קבע בית המשפט, כי חברת הביטוח תשלם לד' בגין ראשי הנזק: כאב וסבל, הפסד כושר השתכרות לעתיד, הפסדי פנסיה, הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד ועזרת צד ג' בעקבות הפציעה, בסך כולל של 140,000 ₪.

**הבהרה: אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי. כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.